Rubriky
Pravidlové okénko

Horthgorn a Quarry

V nejnovějším FAQu je ujasněno poměrně diskutované pravidlo, které je uvedeno na Hrothgornově kartě — že každý z protivníků je považován za Quarry (kořist). Mnohdy se diskutovalo, jestli to platí jen pro Horthgorna nebo pro všechny Mantrappery, a také co když je Hrothgorn vyřazen z akce.

Takže k tomu máme oficiální rozhodnutí a to říká:

  • pokud je Hrothgorn na herní ploše, pak každý protivníkův bojovník se považuje, že má klíčové slovo Quarry na kartě bojovníka a to i pro bojovníky, kteří jsou vyřazeni z akce.
    To znamená, že pokud mají jakýkoliv bonus proti Quarry jiní bojovníci, mohou ho taky využít (a to dokonce ve hrách více jak 2 hráčů i bojovníci z dalších warband).
    To také umožňuje skórovat kartu Triumphant Hunt, jelikož klíčové slovo Quarry platí i pro vyřazené bojovníky.
  • pokud Hrothgorn je vyřazený z akce, pak tato jeho schopnost již nemá účinek. Tedy nepřátelští bojovníci přestávají být Quarry, pokud tak nečiní jiné pravidlo.